Kosovska Mitrovica

Silvana Arsović primljena u bolnicu

  • 03.12.2019. 22:11

Silvana Arsović, protiv koje je kosovsko Specijalno tužilaštvo podiglo optužnicu za umješanost u ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, primljena je večeras u Zdravstveni centra u sjevernom djelu Kosovske Mitrovice zbog pogoršanog zdravstvenog stanja i povišenog krvnog pritiska.

Dežurni internista Nebojša Srbljak rekao je da je zdravstveno stanje Arsovićeve trenutno stabilno.

"Prijem u koronarnu jedinicu Internog odjeljenja obavljen je oko 18.00 časova zbog glavobolje, bolova u grudima i uznemirenosti. Na prijemu je pritisak bio oko 170, a tokom davanja terapije i dalje hospitalizacije došlo je do daljeg porasta pritiska. Pratićemo kakvo će dalje stanje biti", rekao je Srbljak.

Prema ocjeni Ksenije Božović iz Građanske inicijative SDP teško zdravstveno stanje Arsovićeve, koja je bila Ivanovićeva sekretarica i koja i danas obavlja taj posao u Inicijativi, prouzrokovano je "podizanjem, bez ikakvih dokaza, optužnice protiv nje".

"Ovo je, najblaže rečeno, užas koji se sprovodi nad samohranom majkom i odanim prijateljem pokojnog Olivera Ivanovića. Ogromni pritisci koji traju gotovo dve godine, odrazili su se i na njeno zdravstveno stanje koje se od juče naglo pogoršalo. Nama ostaje da se molimo, da ona ovu tešku situaciju riješi na najbolji način i da svi zajedno dokažemo da nije kriva", navela je Božovićeva za "Kosovo onlajn".

Specijalno tužilaštvo Kosova podnijelo je Osnovnom sudu u Prištini optužnicu protiv Nedeljka Spasojevića, Marka Rošića, Dragiše Markovića, Rada Basare, Žarka Jovanovića i Arsovićeve, u okviru slučaja ubistva Olivera Ivanovića.

Specijalno tužilaštvo navodi da su Spasojević, Rošić i Basara u pritvoru, dok su za navodno organizatorima ove grupe Milanom Radojičićem, Zvonkom Veselinovićem i Žečkom Bojićem raspisane međunarodne potjernice jer su u bjekstvu.

Oliver Ivanović ubijen je ispred sjedišta Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice 16. januara prošle godine, sa šest hitaca ispaljenih iz, kako se sumnja, vozila u pokretu.

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.