KiM

Srpska lista: Vođe OVK kao logo na službenim mejlovima - zloupotreba

  • Izvor: ATV
  • 06.03.2023. 20:17

Srpska lista osudila je namjeru prištinskih vlasti da nametne jednostrano viđenje prošlosti pripadnicima svih zajednica na Kosmetu, uključujući i srpsku, odlukom da u potpisu službenih mejlova stoji logo sa fotografijama vođa terorističke OVK Adema, Šabana i Hamze Jašarija, u crveno-crnom okviru sa ucrtanim glavama orla sa naličja albanske zastave.

Iz Srpske liste su ocijenili da je to još jedan vid institucionalnog pritiska i klasičan primjer diskriminacije srpskog i ostalih naroda koji samo rade svoj posao, a kojima se ne dozvoljava da imaju svoj stav o događajima iz prošlosti.

"Režim Aljbina Kurtija zloupotrebom institucija želi da nametne da srpski gradonačelnici, poslanici i svi Srbi kada koriste službene mejlove u okviru institucija na Kosovu i Metohiji promovišu OVK i njene vođe, pored dobro poznatog stava srpskog naroda o toj organizaciji", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Srpska lista zahtjeva da se međunarodni predstavnici jasno odrede po ovom pitanju i pokažu da niko nema prava da diskriminiše ljude i nameće jednoumlje na Kosovu i Metohiji, posebno u svjetlu krivičnih postupaka koji se vode pred Specijalnim sudom za zločine počinjene na Kosmetu.