"Najbolji ratnik"

Srpski vojnik Ivan Jeremić pomeo konkurenciju u Americi

  • Izvor: Telegraf
  • 08.05.2023. 18:09

Pripadnik 72. brigade za specijalne operacije vodnik prve klase Ivan Jeremić, pobjednik je takmičenja "Najbolji ratnik" koje je održano u Sjedinjenim Američkim Državama, u organizaciji Nacionalne garde Ohaja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na ovom regionalnom takmičenju, koje predstavlja test fizičkih sposobnosti i vojničkih znanja i vještina, u bazi "Džejms A. Garfild" u Raveni snage su odmjerili najbolji vojnici iz američkih država Ajove, Viskonsina, Ilinoisa, Indijane, Minesote, Mičigena i Ohaja, te predstavnici Mađarske i Srbije.

Učenik na Instagramu prijetio đacima da će ih pobiti!

Učenik na Instagramu prijetio đacima da će ih pobiti!

Oni su se tokom pet napornih dana nadmetali u 12 zahtijevnih disciplina, koje su, između ostalog, obuhvatale poznavanje naoružanja, gađanje pod stresom i na specijalizovanom poligonu, preživljavanje u vodi, marševanje pod opterećenjem, navođenje artiljerijske vatre i pružanje prve pomoći.

Razrednik vukao dječaka za uši, on rekao da će pobiti cijeli razred - Interventna u školi

Razrednik vukao dječaka za uši, on rekao da će pobiti cijeli razred - Interventna u školi

Osvajanjem prvog mjesta u jakoj konkurenciji, i to sa naoružanjem i vojnom opremom koji su na upotrebi u Oružanim snagama SAD, vodnik Jeremić je pokazao da pripadnike Vojske Srbije krase najviše vojničke vrline, da su vrhunski profesionalci i da su u realizaciji zadataka uporni, disciplinovani i posvećeni.

(Izvor/Foto: Telegraf)

Pratite nas i putem Vibera!

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.