Kosovo

Terzić: Ako se Vašington uključi u pregovore mora i Moskva

  • 22.01.2019. 20:29

Rusija mora da postane posrednik u pregovorima pod pokroviteljstvom EU između Beograda i Prištine, ako se SAD uključe u proces, rekao je ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić.

"Mi trenutno imamo pregovore pod pokroviteljstvom Brisela, ali ako se SAD uključe onda Srbija smatra da i Rusija mora da se umeša. Format se za sada nije promenio, ali ako se promeni i SAD se uključe, onda i Moskva treba to da učini", rekao je Terzić na konferenciji za novinare u Moskvi. 

Terzić je dodao da Beograd cijeni stav Rusije u vezi sa teritorijalnim integritetom Srbije, upozorivši Prištinu da ne čini provokacije, kao što je formiranje vojske, prenio je "Sputnjik". 

On je ocijenio da je to veoma opasan presedan, koji prijeti stabilnosti Srbije i Balkana. 

"Neke velike sile igraju se vatrom na Balkanu i promovišu svoje ambicije. Balkan je veoma težak region, sa mnogostrukim geopolitičkim, vjerskim i kulturološkim insteresima. NATO mora da bude veoma pažljiv u rješavanju tog problema", rekao je Terzić. 

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo samo zbog vas!

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.