Dušan Spasojević

Traži se način za evakuaciju srpskih državljana iz Grčke

  • Izvor: SRNA
  • 06.09.2023. 12:11

Ambasada Srbije u Grčkoj traži način da obezbijedi kolektivni prevoz za desetak porodica sa juga Srbije iz oblasti Pilion, nedaleko od Volosa, gdje je nevrijeme poplavilo stotine kuća i puteva, a jedna državljanka je već evakuisana, rekao je ambasador Dušan Spasojević.

- Nekima je bujica odnijela automobile u more. Mnogi od njih su juče, tokom popodneva stupili u kontakt sa Ambasadom u Atini tražeći pomoć. Oni su nam rekli da su u Grčku došli organizovano preko jedne turističke agencije i da ne mogu sa njom da stupe u kontakt - rekao je Spasojević.

On je naveo da Ambasada pokušava da stupi u kontakt sa tom agencijom kako bi se turistima zajedničkim snagama organizovao kolektivan prevoz za Srbiju.

Spasojević je dodao da je bilo i dramatičnih situacija kada je jedna porodica sa dvoje male djece pokušala da ode iz Piliona uprkos upozorenju lokalnih vlasti.

- Pomoglo im je lokalno stanovništvo i obezbijedilo smještaj - izjavio je Spasojević za RTS.

Onima koji su se zatekli u ugroženom području, Spasojević je savjetovao da strogo prate upozorenja lokalnih službi koja stižu i putem SMS-a, da ne napuštaju objekte na svoju ruku, a da će im Ambasada, u saradnji sa lokalnim vlastima, pomoći da se izmjeste na bezbjednu lokaciju.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: