Skupština samoproglašenog Kosova

Usvojen budžet i nacrt statuta "Trepče" 

  • 03.02.2019. 10:01

Poslanici Skupštine samoproglašenog Kosova usvojili su budžet za ovu godinu u iznosu od 2,3 milijarde evra, kao i Nacrt statuta "Trepče", koji podrazumijeva da ovaj kombinat postane akcionarsko društvo.

Predviđena je transformacija poslovnih jedinica, a to su rudnici sa flotacijom "Trepča - Stari trg", "Kišnica" i "Novo Brdo", "Kopaonik - Leposavić". 

Prethodno je usvojen Nacrt zakona o zadacima, odgovornostima i nadležnostima prištinske delegacije u dijalogu sa Beogradom. 

Predsjednik skupštine Kadri Veselji odbacio je mogućnost da padne vlada Ramuša Haradinaja, ali je ponovio da se ne slaže sa njim i da bi takse na srpsku i robu iz BiH trebalo suspendovati na 120 dana.

On je istakao da i buduće odluke Prištine treba da budu usaglašene sa SAD i zapadnim partnerima, a ukoliko Beograd, kako kaže, nastavi da se ponaša agresivno, Priština treba da primijeni "pun reciprocitet".

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program