Ništa od suspenzije

Veselji: Takse ostaju na snazi

  • 04.02.2019. 16:12

Samo nekoliko dana pošto je sam predložio suspenziju takse od 100 odsto, predsjednik kosovske skupštine Kadri Veselji kaže da će one ostati na snazi.

On je tokom posjete osnovnoj školi u Uroševcu rekao da su takse uvedene za dobro Kosova i kao način da se zaštite kosovski interesi, prenose prištinski mediji.

Govoreći o eventualnoj suspenziji takse, Veselji kaže da je to zahtjev SAD i da bi to bila privremena mera.

Prema njegovim riječima, od ključnog značaja je da Priština i Vašington ni u jednom trenutku nemaju različite pozicije prema Beogradu. 

Veselji je inače predao ranije ove nedelje liderima vladajuće koalicije u Prištini pisani predlog za supenziju na 120 dana takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i BiH, pri čemu Srbiji za to postavlja deset, a BiH sedam uslova. 

Prištinski sajt "Zeri" naveo je da je Veselji uputio predlog "zarad očuvanja interesa Kosova i partnerstva sa SAD". 

Navodi se da je prethodno dokument dat američkom ambasadoru u Prištini Filipu Kosnetu na sastanku 23. januara kojem je prisustvovao i kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.