Brojni građani evakuisani

Voda napravila haos u 50 gradova i opština: Proglašena vanredna situacija

  • Izvor: Agencije
  • 16.06.2023. 22:04

Danas je proglašena vanredna situacija na cijeloj teritoriji grada Kruševca i Bora, teritorijama opština Topola, Rača, Aranđelovac, Lebane, Rekovac i Arilje, na dijelu teritorija opštine Trgovište, Bojnik, Doljevac i proširena sa dijela teritorije opština Lučani, Aleksandrovac, Aleksinac i Svilajnac na cijelu teritoriju opština.

Kako je saopštio MUP, na snazi je ukupno 50 vanrednih situacija i to za cijelu teritoriju gradova: Aranđelovac, Kruševac, Bora, Čačak, Loznica, Јagodina, Prokuplje, Kraljevo.

Strašne poplave u Srbiji: Voda nosi sve, i traktor stradao u bujici

Strašne poplave u Srbiji: Voda nosi sve, i traktor stradao u bujici

Vanredna situacija je i u opštinama Aleksandrovac, Lučani, Topola, Rača, Lebane, Doljevac, Rekovac, Arilje, Aleksinac, Svilajnac, Paraćin, Sokobanja, Despotovac, Sjenica, Koceljeva, Vladimirci, Babušnica, Boljevac, Vrnjačka Banja, Ćuprija, Ćićevac, Ražanj, Trstenik, Medveđa, Kuršumlija, Brus i Vladičin Han, Žitorađa i Blace.

Od sedam do 19 časova ukupno je evakuisano 82 ljudi na teritoriji Bora, Mladenovca, Kruševca, Јagodine, Aranđelovca, Prokuplja, Kragujevca, Majdanpeka i Lazarevca, a od ponoći je evakuisano ukupno 157, dodaje se u saopštenju.

Šest osoba evakuisano na teritoriji Kruševca, Čačka i Јagodine zbog poplava

Šest osoba evakuisano na teritoriji Kruševca, Čačka i Јagodine zbog poplava

Kako je saopštio MUP, izvršeno je 27 crpljenja vode na teritoriji Požege, Bora, Lučana, Bojnika, Rekovca, Vladičinog Hana, Sokobanje, Smedereva, Svilajnca, Novog Pazara, Žabare, Trstenika, Arilja, Mladenovca i Lebana.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Na ivici terena (R)

    ''Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević i u novoj sezoni emisije 'Na ivici terena' upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 13:30 Еmisija: Еnergo klub (R)

    ''Gdje na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće?

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.