Predsjednik Srbije

Vučić: Beograd se drži Rezolucije 1244 jer drugog akta nema

  • 09.06.2020. 12:52

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija spremna da razgovara sa Prištinom, ali da nikada neće pristati na ultimatume čiji je glavni uslov priznanje samoproglašenog Kosova, kao ni na teritorijalne aspiracije prema Srbiji.

Vučić je, povodom 21 godine od donošenja Rezolucije 1244, rekao da ona ima i dobrih i loših strana, a da se Srbija nje drži jer drugog akta nema.

"Kada stignu ti zahtjevi iz Prištine mi se samo nasmijemo jer ne smemo biti arogantni. Nastavićemo da se borimo za nacionalne interese u nadi za kompromis", poručio je Vučić u Nišu.

Na pitanje kako gleda na Kumanovski sporazum, koji je potpisan na današnji dan prije 21 godinu, te da li bi za Srbiju bilo bolje da je pristala na Sporazum iz Rambujea, Vučić je naveo da je lako biti general nakon bitke i da bi u ono vrijeme onaj ko bi ga potpisao bio proglašen za izdajnika.

"Ono što je trebala biti mudrija politika jeste da izgubimo manje srpskih života, a da stvorimo uslove za očuvanje mira. Dobro je da pravimo analize, ali da gledamo u budućnost. Ovo što nam ostaje biće ne laka borba, ali ni drugima neće biti laka borba sa nama, kao što su neki planirali", naglasio je Vučić.

Tagovi: