Predsjednik Srbije

Vučić: Policija nikada neće služiti vlasti, nego građanima

  • 16.06.2019. 21:22

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras da policija nikada neće da služi bilo kojoj vlasti, već je njen posao da služi građanima Srbije i da im zaštiti, sačuva i obezbijedi sva prava.

Na svečanoj akademiji u Beogradu povodom Dana MUP-a i Dana policije Srbije, Vučić je istakao da pripadnici ovog ministarstva rade težak, opasan i rizičan posao, često rizikujući sve. 

"Biti policajac i pripadnik MUP-a znači staviti život na raspolaganje društvu i pristati unapred da građani mogu da ga zatraže i zamene za svoju sigurnost i slobodu", rekao je Vučić. 

On je ukazao da je posao policije najteži na svijetu, gdje se rijetko čuje "hvala" i aplauz za heroje iz njihovih redova koji su položili živote štiteći zemlju, zbog čega se mora raditi na podizanju životnog standarda policije. 

Vučić je istakao i da će prije kraja godine biti povećane plate u policiji, uz dodatna ulaganja u opremljenost pripadnika MUP-a i najavio da će biti izgrađeno 8.000 jeftinih stanova za policiju, vojsku i pripadnike BIA u više mjesta u Srbiji. 

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović pohvalio je hrabre pripadnike MUP-a koji su učestvovali u akcijama spasavanja tokom majskih poplava 2014. godine, ali i podsjetio na one koji su nastradali tom prilikom. 

"Svi rezultati MUP-a jasno pokazuju da je zakon nadjačao kriminal, da je red pobedio bezvlašće, sigurnost preuzela primat nad strahom i da je poštenje savladalo korupciju", rekao je Stefanović. 

U Sava centru večeras je održana svečana akedemija povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana Policije, na kojoj su uručene su zlatne, srebrne i bronzane medalje najhrabrijim pripadnicima MUP-a Srbije. 

Svečanosti su prisustvovali i ministri u Vladi Srbije Aleksandar Vulin, Aleksandar Antić, Zlatibor Lončar, direktor BIA Bratislav Gašić, ministar unutrašnjih poslova i direktor Policije Republike Srpske Dragan Lukač i Darko Ćulum, predstavnici SPC i drugi gosti.

Tagovi:
  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program