Predsednik Srbije

Vučić: U izmjenjenoj finalnoj verziji rezolucije o Srebrenici nema suštinskih izmjena

  • Izvor: Sputnik Srbija
  • 02.05.2024. 21:43

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u vezi sa nacrtom rezolucije o Srebrenici da u izmjenjenoj, finalnoj verziji, nema suštinskih izmjena.

Cijela ova priča je urađena da bi se reklo da su urađene sveobuhvatne konsultacije, dodao je Vučić.

- Nikakve konsultacije nisu oni uradili - napomenuo je Vučić gostujući na RTS-u, uz opasku da su u pitanju samo istomišljenici koje ne zanimaju drugi stavovi.

On je naveo da su se rezoluciji kao kosponzori pridružili Еstonija, Poljska, Luksemburg, Hrvatska i Bugarska.

- Prihvaćen je Peruov amandman da se kaže "međunarodni sudovi", a ne samo Međunarodni krivični tribunal za bivšu Jugoslaviju, već da se računa i Međunarodni krivični sud u Hagu - napomenuo je Vučić.

On je dodao da je jednoglasno odbijen prijedlog Irana da se u rezoluciji spomene i genocid u Gazi i da su, iz njemu nepoznatog razloga, odbili predložene izmjene australijske delegacije.

Glasanje o rezoluciji će biti 15. ili 16 maja, kazao je predsjednik Srbije.

- Mi nijednom nismo negirali zločin koji se dogodio u Srebrenici, uvijek smo pokazali pijetet i poštovanje prema žrtvama - ponovio je Vučić i naglasio:

- Ponosan sam na ogroman rad mojih ljudi i nastavićemo da se borimo do 15. ili 16. iako znamo da će ishod biti negativan za nas.

Rekao je da nema prevelika očekivanja u vezi sa primanjem tzv. Kosova u Savjet Еvrope i da u tome prednjače Njemačka i Velika Britanija.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo samo zbog vas!

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.