Ministar odbrane Srbije

Vulin: Do kraja godine novi radar velikog dometa na Zlatiboru

  • 08.02.2020. 14:51

Novi radarski sistem velikog dometa do kraja godine će biti postavljen na radarskom položaju Zlatibor da bi Srbija bila još sigurniija i stabilnija, najavio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

"Moći ćemo daleko bolje i efikasnije da osmatramo svoje nebo i svoju teritoriju", rekao je Vulin, koji je posjetio radarski položaj na Zlatiboru i 126. brigadu "Vojin".

On je napomenuo da Srbija 20 godina nakon NATO agresije još popravlja svoje borbene i operativne sposobnosti i ono što je bilo uništeno da bi vojska mogla da odgovori na sve izazove i zadatke.

"Na radarskom položaju Zlatibor radimo na obnovi naših sposobnosti, iako smo svih ovih godina bili u stanju da čuvamo vazdušni prostor, bezbjednost i suverenitet naše zemlje, ali stvari moraju da se poprave i unaprijede", istakao je Vulin.

Zona odgovornosti ove brigade je kompletan vazdušni prostor Srbije, a podatke o situaciji u vazdušnom prostoru šalje svim korisnicima u sistemu odbrane, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Еnergo klub

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.