Ministar unutrašnjih poslova Srbije

Vulin: Policija će spriječiti nelegalni izvoz šećera

  • Izvor: SRNA
  • 26.05.2022. 17:44

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je da će Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ pojačati sve aktivnosti s ciljem sprečavanja nelegalnog izvoza šećera iz Srbije, baš kao što će pojačati i kontrolu robnih rezervi.

On je podsjetio da su podnesene odgovarajuće krivične prijave protiv lica koja su vršila malverzacije sa pšenicom i kukuruzom i drugim osnovnim namirnicama iz Republičke direkcije za robne rezerve.

"Sprečićemo svaki pokušaj šverca osnovnih životnih namirnica i napominjem da će policijski službenici neprestano vršiti sve potrebne kontrole u saradnji sa poreskom, tržišnom i carinskom inspekcijom i drugim nadležnim službama kako se ne bi dogodio nikakav vid zloupotrebe", rekao je Vulin, saopšteno je iz MUP-a.

Vulin je naglasio da policija neće dozvoliti da bogati pljačkaju sirotinju i da pojedinci ostvaruju ekstra profit na uštrb srpskog naroda i države.

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sjednici izmijenjenu i dopunjenu uredbu o ograničenju visine cijena osnovnih životnih namirnica, prema kojoj ograničenje cijene kristal šećera u pakovanju od jednog kilograma ostaje 89,99 dinara.