Ministar unutrašnjih poslova

Vulin: Zašto nijedan evropski zvaničnik ne posjeti srpske grobove?

  • 24.02.2021. 14:26

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da udžbenik istorije moraju napisati srpski izdavači, a ne dozvoliti da strani izdavači objašnjavaju šta je Jasenovac, a šta Srebrenica, te da ne može da razumije da nijedan evropski zvaničnik nikad nije posjetio srpske grobove.

- Ne mogu da razumijem da bijele marame majki Srebrenice zaslužuju poštovanje, a da crne marame srpskih majki ne zaslužuju - rekao je Vulin na sjednici Skupštine Srbije, na kojoj se raspravlja o međunarodnim sporazumima.

On je poručio poslanicima da ne dozvole zaborav Jasenovca i Jadovna /ustaških logora u Drugom svjetskom ratu, gdje su mučeni i ubijani Srbi/.

Vulin je naveo da udžbenik istorije treba da napišu srpski izdavači, jer će se u njemu naći bar stranica o Jasenovcu, a da se za udžbenike iz drugih predmeta, mogu boriti na tržištu, prenijeli su beogradski mediji.

- Ne treba da dozvolimo da nam strani izdavači objašnjavaju šta je Srebrenica, a šta je Jasenovac, jer će se naći neka drugosrbijanska bitanga koja će reći da je priča "Dara iz Jasenovca" ratno huškanje - rekao je Vulin.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (R) (12+)

    ''''''''''''Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Mikrodržava: Malta, dokumentarni program (R)

    'Mikrodržava: Malta, dokumentarni program (R)