Srbija

Završena obdukcija bebe nađene u kontejneru: Dijete ugušeno, majka osumnjičena za teško ubistvo

  • 29.04.2021. 16:32

Beba koja je juče pronađena u kontejneru u prijepoljskom naselju Hašimbegovića polje, a čiju smrt su ljekari konstatovali kada je prebačena u bolnicu, ugušena je tek pošto je došla na svijet.

Ovo su pokazali, kako se saznaje iz policije u Prijepolju, rezultati obdukcije tijela nesrećnog novorođenčeta.

Iz istih izvora i informacija da će protiv 20-godišnje majke biti podnesena krivična prijava za teško ubistvo i da joj je određena mjera zadržavanja do 48 sati.

Sumja se da je ona, pošto se prethodno porodila u kući, ugušila dijete, a onda ga bacila u kontejner za smeće.

Porodilja kojoj se stavlja na teret da je usmrtila bebu nalazi se u bolnici i još nije saslušana. Slijedi dalja istraga koja bi trebalo da odgonetne i druge detalje ovog čedomorstva.

Ova žena juče prepodne, u pratnji svoje majke, javila se u prijepoljsku bolnicu žaleći se na ginekološke probleme. Ljekari su odmah ustanovili da se porodila, ali ona to u prvo nije htjela da prizna, a kasnije je rekla da je bebu ostavila u komšiluku.

Iz bolnice su odmah alarmirali policiju koja se dala u potragu za novorođenčetom. Nedugo zatim nađeno je u kontejneru u Novovaroškoj ulici, nedaleko od kuće u kojoj porodilja živi. U nadi da je dijete još uvijek živo policajci su ga prebacili u bolnicu gdje su doktori mogli samo da konstatuju smrt.

Tagovi:
  • 20:10 Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

    '''Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

  • 21:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:00 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:30 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:45 Serija: Red Rok (12+)

    ''''Red Rok' je irska kriminalistička serija u režiji Petera MkKena koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rok u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:15 Noćni program

    Noćni program