Patrijarh Porfirije

"Zlo koje je snašlo Miloša i Stefana da ne pomuti radost Božića"

  • Izvor: SRNA
  • 07.01.2023. 10:16

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije poručio je na božićnoj liturgiji u Hramu Svetog Save u Beogradu da je mir ultimativna vrijednost i da je potrebno posebno se moliti za mir na Kosovu i Metohiji, kao i da zlo, koje se dogodilo u Štrpcu - napad na dvojicu srpskih dječaka - ne pomuti radost Božića.

Patrijarh Porfirije poželio je da Bog da snage ranjenim dječacima, njihovim srodnicima i svim Srbima na Kosovu i Metohiji.

- Današnju radost pomutila je nesreća, neko je pucao u dvojicu mladih ljudi, Miloša i Stefana iz Štrpca. Neka da Bog da zlo koje ih je snašlo ne pomuti radost ove noći dolaska Hristovog među nas. Neka im da snage, njima i njihovim srodnicima, našoj braći i sestrama na Kosovu i Metohiji, ali i svima na Kosovu i Metohiji - mir koji je ultimativna vrednost - poručio je patrijarh Porfirije u besjedi.

Na liturgiji koju je u ponoć u Hramu Svetog Save služio patrijarh srpski Porfirije, sasluživali su episkop hvostanski Aleksej i lipljanski Dositej, sveštenstvo i đakonstvo Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke.

Stefan /11/ i Miloš Stojanović /21/ ranjeni su juče iz vatrenog oružja dok su se vraćali iz sječe Badnjaka u selu Gotovuša kod Štrpca

Na njih je pucao Albanac, pripadnik Kosovske bezbjednosne službe, koji je nakon toga uhapšen.


  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli (R)

    '''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom' otkriće vam čari turizma i gastronomije širom Republike Srpske i odvešće vas na poznata, manje poznata, pa čak i sasvim nepoznata mjesta.