Atlanta

Advokat tvrdi: Čovjeka u zatvoru živog pojele stjenice

  • Izvor: Agencije
  • 15.04.2023. 14:11

Muškarca koji je umro u zatvorskoj ćeliji u američkom gradu Atlanta 'živog su pojeli insekti i stjenice', rekao je advokat njegove porodice, prenosi "BBC".

Lošan Tompson je zatvoren zbog prekršaja i smješten na odjeljenje za psihijatriju okružnog zatvora Fulton nakon što je procijenjeno da je duševno bolestan.

Advokat njegove porodice Majkl D Harper objavio je fotografije Tompsonovog tijela prekrivenog insektima.

Pozvao je na pokretanje istrage, a novinarima je rekao da će pokrenuti tužbu.

"Gospodin Tompson pronađen je mrtav u prljavoj zatvorskoj ćeliji nakon što su ga živog pojeli kukci i stjenice. Zatvorska ćelija u kojoj je gospodin Tompson bio smješten nije bila prikladna za bolesnu životinju. Nije ovo zaslužio", rekao je Harper u saopštenju.

Prema izvještaju okružnog mrtvozornika u Fultonu, Tompson je pronađen nepomičan u svojoj ćeliji 19. septembra, tri mjeseca nakon hapšenja, a proglašen je mrtvim nakon pokušaja lokalnih policajaca i medicinskog osoblja da ga ožive, pišu američke novine "USA Today".

Harper tvrdi da zatvorski podaci pokazuju da su zatvorski čuvari i medicinsko osoblje primijetili da se Tompsonovo stanje pogoršava, ali ni na koji način mu nisu pomogli, objavio je američki televizijski kanal "CBS News".

U izvještaju mrtvozornika stoji da je u njegovoj ćeliji na psihijatrijskom odjelu bila "ozbiljna najezda stjenica", ali da nije bilo jasnih znakova ozljeda na Tompsonovom tijelu.

Uzrok smrti je u izvještaju naveden kao neodređen.


(Foto: The Harper Law Firm)

Tagovi:
  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program