Štutgart

Aktivisti u Njemačkoj pokušali prekinuti prenos mise, nisu znali da je snimljena

  • Izvor: Hina
  • 25.12.2022. 21:33

Njemački klimatski aktivisti planirali su prekinuti televizijsku božićnu crkvenu službu za koju su mislili da će se prenositi uživo, ali su na mjesto događaja stigli prekasno jer je snimljena dan ranije, objavila je u subotu njemačka policija.

Aktivisti za zaštitu okoliša iz skupine Last Generation nisu uspjeli prekinuti misu koja se izvorno trebala uživo prenositi na javnoj televiziji, ali je ipak unaprijed snimljena nakon što su se pojavile informacije o planovima demonstranata.

Policija ih i udaljila

Osmero aktivista pojavilo se ispred crkve Uskrsnuća u četvrti Moehringen u Štutgartu tačno u podne, ali su otkrili da je zaključana. Župna kancelarija obavijestila je policiju koja je pronašla još dvojicu potencijalnih demonstranata i udaljila ih.

Ekološka protestna grupa Last Generation blokira izlaze s autoputeva i raskrižja u Berlinu i drugim većim gradovima od početka 2022. kako bi podigla svijest o klimatskim problemima, prenosi N1.

Takođe su organizirali proteste u muzejima, na stadionima, u ministarstvima, u aerodromima  i na naftovodima.

  • 20:10 Еmisija: Priča se (R)

    '''Politička, debatna, emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

  • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:35 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:50 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''''Televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "Еl Čapu" Guzmanu.

  • 23:30 Noćni program

    Noćni program