Turska

Antalija okuplja šefove država i vlada, na forumu Dodik i Cvijanović

  • Izvor: SRNA
  • 29.02.2024. 13:13

Antalija će od sutra do nedjelje, 3. marta, ugostiti predsjednike država, premijere i ministre inostranih poslova na jednom od najvećih diplomatskih foruma na svijetu, a na poziv turskog predsjednika Redžepa Tajipa Еrdogana forumu će prisustvovati predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Tokom trodnevnog foruma planirano je da Dodik i Cvijanovićeva, osim učešća na forumu, održe niz bilateralnih sastanaka sa liderima brojnih zemalja.

Dodik je ranije rekao da je cilj njegovog odlaska u Antaliju na ovaj forum, koji se održava pod pokroviteljstvom Еrdogana, da Srpska ojača saradnju s partnerima i da se nastavi ekonomska aktivnost.

Dodik: Kada se poštuju Ustav i nadležnosti, tada nema potrebe da bilo ko čini ustupke

Dodik: Kada se poštuju Ustav i nadležnosti, tada nema potrebe da bilo ko čini ustupke

Osim šefova država i vlada, treći po redu Antalija diplomatski forum okupiće i pojedince iz svijeta biznisa, akademike, predstavnike mladih i medija.

Sveobuhvatna tema ovogodišnjeg foruma je "Unapređenje diplomatije u vremenima previranja" koja, prema riječima organizatora, ima za cilj da posluži kao temeljno sredstvo za traženje mirnog izlaza iz turbulentnog perioda kroz koji svijet prolazi.

U Antaliji u toku posljednje pripreme za doček šefova država

Teku posljednje pripreme za doček šefova država i vlada iz cijelog svijeta u grad na obali Turske - Antaliju, koji će u narednih nekoliko dana biti svjetski centar kada je riječ o politici i ekonomiji.

Forum se održava u jednom od najljepših zdanja, odnosno ljetovališta u Turskoj gdje je sve u znaku foruma.

Dodik: Ključno pitanje sastanaka u Antaliji - ojačati saradnju i nastaviti ekonomsku aktivnost

Dodik: Ključno pitanje sastanaka u Antaliji - ojačati saradnju i nastaviti ekonomsku aktivnost

Spremna je svečana konferencijska sala u kojoj će sutra tokom otvaranja boraviti nekoliko stotina lidera, pojedinaca iz svijeta biznisa, predstavnika akademske zajednica, medija i mladih.

Za doček lidera i bilateralne sastanke pripremljene su i posebne sale, a već sada za praćenje takvih sastanaka vlada veliko interesovanja novinara.

Na ulicama grada prisutan je veliki broj policijskih snaga i vojske, dok su znatne mjere obezbjeđenja prisutne i na ulazu u kompleks u kojem se održava trodnevni skup.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Еnergo klub

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.