Predsjednik Sirije

Asad: Zapad koristi pandemiju za političke ciljeve

  • 20.04.2020. 17:11

Predsjednik Sirije Bašar el Asad osudio je odluku SAD i drugih zapadnih zemalja koje su odbile da ukinu jednostrano uvedene sankcije za nekoliko država u uslovima pandemije Kovid-19.

On je na sastanku sa ministrom spoljnih poslova Irana Muhamedom Džavadom Zarifom u Damasku rekao da SAD i još neke zemlje, nažalost, koriste trenutnu epidemiju za svoje političke ciljeve.

"Čak i u ovim strogo humanitarnim uslovima, oni nisu ukinuli sankcije", izjavio je Asad.

Asad je naglasio da takav pristup pokazuje nemoral u vladajućim krugovima Zapada.

Prema riječima sirijskog predsjednika, virus korona pokazao je da vlade zapadnih zemalja rade u interesu onih koji su na vlasti, a ne u interesu svog naroda, prenio je TASS.

Sirijska državna novinska agencija Sana javila je da je Asad izrazio saučešće Iranu zbog posljedica pandemije virusa korona u toj zemlji.

U Iranu je od početka širenja zaraze Kovid-19 preminulo najmanje 5.209 ljudi, a zaraženo je oko 83.500 ljudi.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli (R)

    '''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom' otkriće vam čari turizma i gastronomije širom Republike Srpske i odvešće vas na poznata, manje poznata, pa čak i sasvim nepoznata mjesta.