Predsjednik Rusije

ATV u Moskvi: Putin položio zakletvu

  • Izvor: ATV
  • 07.05.2024. 20:19

Vladimir Putin se peti put zakleo nad Ustavom Ruske Federacije.

"Zaklinjem se da ću, prilikom vršenja ovlašćenja predsjednika Ruske Federacije, poštovati i štititi prava i slobode čovjeka i građanina, poštovati i braniti Ustav Ruske Federacije, štititi suverenitet i nezavisnost, bezbjednost i integritet države i vjerno služiti narodu“, rekao je Putin tokom polaganja zakletve.

Velikom palatom Kremlja začula se potom himna Ruske Federacije.

A, zatim i salutiranje 30 plotuna - u čast novog-starog Vrhovnog komandanta oružanih snaga.

Nekoliko hiljada gostiju u svečanim kremljovskim salama i milioni ispred ekrana, slušalo je poruke Vladimira Putina. Sudbinu Rusije ćemo određivati mi, poručio je predsjednik Rusije.

„Uvjeravam vas da će i ubuduće interesi, bezbjednost naroda Rusije za mene biti iznad svega. Veliki ciljevi mogu  se ostvariti samo zajedno sa narodom. Moramo da osiguramo da se pouzdano nastavi razvoj zemlje u decenijama koje slijede, da odgajimo i vaspitamo mlada pokoljenja koja će jačati moć Rusije, razvijati našu državnost. Mi smo jedinstven i veliki narod. I zajedno ćemo savladati sve prepreke, ostvariti sve što smo zamislili. Zajedno ćemo pobijediti“, rekao je Putin.

Na inauguraciji se moglo vidjeti mnogo poznatih lica - premijeri, ministri, predstavnici društvenog i kulturnog života Rusije. Svi su saglasni da je današnja inauguracija odraz snage njihove zemlje i uvertira u bolju budućnost.

„Sve je bilo odlično, pozitivno. Stabilno. Sve je bilo dobro, oduševljeni sam govorom predsjednika i time što nas čeka veliki posao“, rekao je Marat  Husnilin, potpredsjednik Vlade RF.

„Najljepši utisci, prvi put sam na inauguraciji. Naravno da je značajna, važna“, rekao je Denis Pušilin, lider DNR-a.

„Utisci su takvi da mi je srce puno, jer se radi o ne tako jednostavnoj inauguraciji i o ne tako jednostavnom vremenu. Gledala sam u oči predsjednika, posebno onda kada je dočekivao Semjonovski puk, vidjela sam u njima i bol za našim borcima i vjeru u pobjedu“, izjavila je Oljesja Šigina,  Festival „Film u službi otadžbine“

„Kakvi su utisci?“, „Velika država, veliki predsjednik. Utisci su sjajni!“, navela je Еlena Skarnjikova,  besmrtni puk Rusije.

Danas u Kremlju nisu bili samo predstavnici političke elite i domaće zvanice. Bilo je mnogo gostiju i iz međunarodnog javnog života. Među njima Stiven Sigal. Za ATV je komentarisao i odnose sa Srbima.

„Danas je bilo spektakularno.  Zaista, zaista divno i mislim isto tako da su naše dvije zemlje bliski prijatelji i saveznici“, naveo je Sigal.

Vladimir Putin je prvi put izabran za predsjednika Rusije 2000. godine. Novi mandat na funkciju šefa države dobio je do 2030. godine.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Film

    'Film

  • 16:00 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.