Paragvaj

Beba proglašena mrtvom u bolnici pa se probudila neposredno prije sahrane

  • Izvor: Agencije
  • 16.04.2024. 18:16

Beba, koja je proglašena mrtvom ubrzo nakon rođenja, vraćena je u bolnicu pošto je povratila vitalne znake tokom sopstvene sahrane u Alto Parani u Paragvaju.

D‌jevojčica je prijevremeno rođena u petak oko podneva carskim rezom, nakon što je njena 21-godišnja majka imala komplikacije u sedmom mjesecu trudnoće.

Trudnoće ovog tipa obično rezultiraju prijevremeno rođenim bebama, a roditelji d‌jevojčice već su prethodno izgubili jednu bebu, prenosi paragvajski portal Ultima ora.

Beba je proglašena mrtvom i predata porodici, zajedno sa izvodom iz matične knjige umrlih.

Članovi porodice bili su na bdijenju, a neposredno prije polaska na groblje jedan od ujaka primijetio je da beba pomjera glavu i obavijestio prisutne.

Snijeg u Hrvatskoj i Sloveniji

Snijeg u Hrvatskoj i Sloveniji

D‌jevojčica je počela da pokazuje vitalne znake 30 minuta prije sahrane i porodica ju je vratila u bolnicu, gd‌je je primljena u inkubator, a zatim prebačena na intenzivnu njegu.

Direktor regionalne bolnice Siudad del Еste Federiko Šrodel nije isključio da se radi o katalepsiji, patološkom stanju koje se često u psihijatriji naziva i ''voštana fleksibilnost''.

"Zbog prijevremenog rođenja to može da se desi, pacijent praktično ostane bez vitalnih znakova", dodao je specijalista i dodao na svakih pet miliona porođaja može biti jedan slučaj ove vrste.

Načelnik Sudske medicine Ministarstva za javno zdravlje u Paragvaju Pablo Lemir objasnio je da je moguće da je riječ o katalepsiji, iako se još uvijek ne zna tačno šta je fenomen koji generiše ovo stanje u kome telo ima sve znakove prividne smrti.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: