Hajnc Šaden

Bivši gradonačelnik Salcburga mora u zatvor

  • 02.10.2019. 15:40

Bivši gradonačelnik Salcburga Hajnc Šaden moraće u zatvor zbog pronevere novca tokom mandata, odlučio je Viši sud na osnovu žalbe koju je on podnio na presudu prethodnih sudskih instanci.

Viši sud potvrdio je odluke sudova u prvoj instanci i odbacio sve žalbe bivšeg gradonačelnika Šadena i ranijeg člana gradske vlade zaduženog za finansije, Otmara Rausa.

Šadenu je izrečena kazna od tri godine zatvora, a mora da odleži najmanje jednu. Na drugoj strani, Rausu je Viši sud povećao kaznu sa dvije na dvije i po godine, od kojih mora deset mjeseci da provede u zatvoru.

Sudija Višeg suda obrazložio je svoju odluku time da su osuđeni "prekoračili granice" i da su time nanijeli štetu gradu Salcburgu u visini od tri miliona evra.

Šaden i Raus očekivali su oslobađajuću presudu i bili su potreseni ishodom suđenja na osnovu njihove žalbe.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program