Belgija

Blicanjem upozoravao na policijsku kontrolu, pa dobio kaznu

  • Izvor: B92
  • 16.01.2023. 09:39

Čini se da je bio previše revnosan u upozoravanju drugih vozača.

I dok kod nas možete često da sretnete vozače koji vam dolazeći u susret blicaju svjetlima ne bi li vas upozorili na policijsku patrolu koja vreba pored puta, takvo ponašanje u nekim evropskim državama je strogo kažnjivo.

Tako je vozač kažnjen u Belgiji nakon što je svjetlima svog automobila upozorio druge vozače na radar. Dobio je kaznu od 116 evra zbog nepropisnog korišćenja dugog svjetla.

Muškarac je ovu kaznu zaradio u zoni oko belgijskog grada Diesta, piše Het Nieuwsblad.

Vozač je prošao kameru za brzinu i počeo da upozorava druge vozače blicanjem dugim svjetlima. Zatim se zaustavio pored puta na bezbednom mjestu i nastavio blicati.

Nastavio je to da radi čak i kada su mu se policajci približili, pa je uslijedila pomenuta kazna.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.