SAD

Blokada institucija trajaće tokom božićnih praznika

  • 23.12.2018. 08:52

Djelimična blokada rada američke administracije, najvjerovatnije će trajati i tokom Božićnih praznika pošto u Senatu nije postignut dogovor između republikanaca i demokrata o budžetu.

Pošto nije bilo naznaka o dogovoru, lider Republikanske stranke u Senatu Mič Mekonel dao je pauzu do četvrtka 27. decembra.

Mekonel je rekao da će senatore pozvati nazad ukoliko bude postignut dogovor, ali djelimična blokada rada institucija trajaće najmanje do 27. decembra.

Demokratska i Republikanska strnaka u Senatu se spore zbog zahtjeva američkog predsjednika Donalda Trampa da se u budžet uvrsti i pet milijardi dolara za gradnju ograde duž granice Amerike i Meksika.

Djelimičan prekid rada administracije je treći po redu od početka godine i znači da će više stotina hiljada radnika državnih službi raditi neplaćeno ili će ići na prinudni odmor.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?