Američki savjetnik za nacionalnu bezbjednost

Bolton: Ne postoje dokazi o miješanju Moskve u izbore

  • 23.10.2018. 21:24

Ne postoje dokazi da je miješanje Rusije u predsjedničke izbore u SAD 2016. godine, koje Moskva negira, materijalno uticalo na njihov ishod, ali ono jeste stvorilo nepovjerenje Vašingtona ka Moskvi, izjavio je američki savjetnik za nacionalnu bezbjednost DŽon Bolton.

On je na koferenciji za novinare u Moskvi, nakon sastanka sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, upozorio Moskvu "da se ne miješa u američke izbore". 

Bolton je rekao da je tokom sastanka sa Putinom objasnio da je miješanje Moskve u izbore "kontraproduktivno" za Rusiju. 

Govoreći o odluci Vašingtona o istupanju iz Sporazuma o nuklearnim raketama srednjeg dometa /INF/, Bolton je istakao da će SAD u dogledno vrijeme formalno saopštiti odluku o istupanju iz tog sporazuma, uz napomenu da je sličan proces ranije trajao nekoliko mjeseci. 

On je naglasio da sada postoji nova strateška realnost, u kojoj nuklearne rakete nisu više bilateralno pitanje, s obzirom na to da i Kina sada posjeduje nuklearno oružje koje je sporazumom zabranjeno. 

Putin je tokom sastanka sa Boltonom pomenuo razlike između Rusije i SAD, ali je naglasio potrebu za održavanjem dijaloga i izrazio spremnost da razgovara sa predsjednikom SAD Donaldom Trampom 11. novembra u Parizu. 

Ruski predsjednik je izjavio da je važno da Moskva i Vašington sarađuju u područjima gdje postoji mogućnost bilateralne saradnje, javio je AP.

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.