Palermo

Cosa nostra htjela iskoristiti pandemiju, uhapšeno više od 90 mafijaša

  • 12.05.2020. 17:05

Italijanska policija uhapsila je u Palermu 91 osumnjičenog pripadnika mafije u okviru istrage o pranju novca i iznudi, u nastojanju da omete pokušaje "Cosa nostre" da iskoristi ekonomske probleme izazvane pandemijom.

AP navodi da je više stotina policajaca učestvovalo u akciji u Palermu, gdje je navodno sjedište mafije, te u nekoliko regiona na sjeveru Italije.

Istražioci su uhapsili mafijaše dok su vršili "pranje" prihoda dobijenih iznudom i švercom droge i tokom pripreme da otkupe firme koje su se našle u problemu zbog blokada uvedenih radi suzbijanja pandemije.

Zelenaštvo čini veliki dio aktivnosti organizovanog kriminala u Italiji, ali mafijaši sve češće pokušavaju da otkupe hotele, restorane, apoteke, salone automobila i druge firme.

Kriminalni klanovi koji su se jutros našli na udaru policije prebacili su neke od svojih rukovodilaca u Milano, gdje, između ostalog, od kafića traže da kupuju kafu od određene kompanije pod kontrolom sicilijanske mafije.

Policija je, takođe, izvršila zapljenu nezakonito stečenih sredstava u vrijednosti od 15 miliona evra, te 13 trkačkih konja.

Tagovi:
  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film

  • 00:10 Noćni program

    Noćni program