Brazil

Čuvena "Marakana" postaje privremena bolnica

  • 26.03.2020. 22:14

Brazilski sportski kompleks "Marakana" u Rio de Žaneiru, na kojem se nalazi čuveni fudbalski stadion, postaće privremena bolnica usljed borbe protiv pandemije virusa korona, saopštile su državne vlasti.

S obzirom na to da je broj zaraženih u Brazilu porastao iznad 2.900, vlasti su odlučile da se sportska mjesta koriste kao privremene bolnice.

U Brazilu je do sada od zaraze preminulo 77 ljudi uprkos tome što je brazilski predsjednik Žair Bolsonaro u više navrata umanjio težinu pandemije, tvrdeći da se radi o "blagom gripu".

Guverneri brazilskih država sprovode vanredne mjere i pokušavaju da prošire medicinske objekte na regionalnom nivou, iako ih je Bolsonaro kritikovao zbog toga, tvrdeći da nema potrebe za mjerama koje usporavaju najveću ekonomiju Latinske Amerike.

Ranije su stadioni u Sao Paolu i Braziliji pretvoreni u privremene zdravstvene ustanove, a Fudbalska federacija Brazila suspendovala je sezonu radi borbe protiv širenja virusa.

Vlasti Rio de Žaneira tek treba da odluče koliko će kreveta biti na "Marakani" i nije poznato da li će privremena bolnica biti izgrađena baš na fudbalskom stadionu ili u nekom drugom dijelu sportskog kompleksa, u kojem se nalaze još i stadion za atletiku i akva park.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program