Šri Lanka

Dan žalosti zbog žrtava napada

  • 22.04.2019. 22:48

U Šri Lanki će sutra biti obilježen dan žalosti zbog žrtava samoubilačkog napada u kojem je poginulo 290 ljudi, saopšteno je iz kancelarije predsjednika države Maitripale Sirisene.

Iz kancelarije predsjednika ističu da će se Sirisena sastati sa stranim diplomatama kako bi od njih zatražio međunarodnu pomoć.

U saopštenju se podsjeća na izvještaj obavještajnih agencija, u kojem se navodi da su međunarodne grupe učestvovale u napadu koji je juče izvršen na crkvu i luksuzne hotele u području grada Kolombo.

AP navodi da je predsjednik Šri Lanke naredio bezbjednosnim snagama da obezbijede dodatnu zaštitu katoličkim crkvama u zemlji.

Međunarodna policijska organizacija Interpol saopštila je da će poslati specijalni tim u Šri Lanku, kako bi se sprovela istraga o samoubilačkim napadima.

U napadima je povrijeđeno više od 500 ljudi.

  • 21:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:00 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:30 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:45 Serija: Red Rok (12+)

    ''''Red Rok' je irska kriminalistička serija u režiji Petera MkKena koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rok u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:15 Noćni program

    Noćni program