"Fokus" piše

Desetine islamskih terorista ušlo u EU kao tražioci azila

  • Izvor: Agencije
  • 11.04.2023. 17:51

Njemačke obavještajne službe i agencije za sprovođenje zakona vjeruju da su desetine islamističkih radikala ušle u Njemačku i susjedne zemlje pretvarajući se da su izbjeglice kako bi izvršile terorističke napade na teritoriji EU, objavio je danas njemački magazin "Fokus", pozivajući se na izvore.

Ovi radikali stigli su u Njemačku, Austriju i Holandiju kao tražioci azila uglavnom sa Bliskog istoka i centralne Azije, planirajući da izvrše napade, navodi list i dodaje da su vlasti Njemačke pokrenule istragu.

- To je stara pjesma. Prije prelaska granice uništavaju lična dokumenta, navedu neku zemlju porijekla i onda traže azil pod izmišljenim imenom. Kako da znamo da li je mogući terorista ispred nas? - rekao je neimenovani predstavnik državne bezbjednosti.

U Njemačkoj je evidentirano oko 1.750 pojedinaca koji imaju "islamistički teroristički potencijal", procjenjuje njemački savezni zavod za zaštitu Ustava, piše list.

Desetine islamističkih radikala takođe su ušle u Austriju, navodi list, pozivajući se na Upravu za državnu bezbjednost i obavještajne poslove Austrije.

Strahuje se da su nedavne tenzije između Izraela i Palestine na Bliskom istoku dovele do radikalizacije migranata koji dolaze iz tog regiona, piše "Fokus".

Tagovi: