Oregon

Drama na nebu: Dio aviona se otkinuo usred leta

  • Izvor: Agencije
  • 06.01.2024. 09:26

Let Aljaska Еrlajnsa iz Oregona za južnu Kaliforniju prinudno je sletio u petak, 5.januara, nakon incidenta u na nebu u kojem se činilo da se dio bočne strane aviona odvojio.

Let 1282 sigurno je sletio u međunarodnu zračnu luku Portland, rekla je u izjavi portparol aerodroma Portland Allison Fere.

Nema povrijeđenih među 174 putnika i 6 članova posade, saopštila je avio kompanija.

Savezna uprava za vazduhoplovstvo rekla je da se vratila na aerodrom nakon što je "posada prijavila problem s pritiskom".

Kompanija je ono što se dogodilo opisala kao "incident". Fotografije putnika u avionu pokazuje kako nedostaje cijela ploča sa strane trupa, pored reda sjedišta.

Nije jasno kako ili kada se ploča odvojila od putničkog aviona.

Kajl Rinker objavio je fotografiju iz unutrašnjosti aviona na društvenoj platformi Iks, zajedno s natpisom: "Kad se zid aviona jednostavno odlomi usred leta."

Objavljeni su i brojni snimci koji svjedoče stravi koju su prošli putnici i posada ovog leta.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?