Nezgoda na žičari

Drama u Antaliji okončana nakon 23 sata: Privedeno 13 osoba

  • Izvor: Telegraf
  • 14.04.2024. 08:24

Uspješno je završena akcija spasavanja 174 osobe zarobljene u kabinama žičare u Antaliji, saopštile su lokalne vlasti.

U saopštenju se navodi i da je jedna osoba poginula, a sedmoro ljudi je povrijeđeno kada se urušio noseći stub žičare i udario u kabinu sa putnicima koja je pala na stijene, prenosi turski portal Sabah.

Ova žičara prevozi turiste na maksimalnoj visini od 605 metara u centralnoj oblasti okruga Antalija Konjalti i u vlasništvu je gradske opštine Antalija.

Snimljen trenutak prije pada žičare u Antaliji

Snimljen trenutak prije pada žičare u Antaliji

Turski ministar pravde Jilmaz Tunč je objavio na društvenim mrežama da je za trinaestoro osumnjičenih u vezi sa ovim incidentom određena mjera pritvora.

Juče u 17.28 po lokalnom vremenu jedan stub žičare se urušio i udario u kabinu, što je rezultiralo nesrećom u kojoj je poginula jedna, a povrijeđeno je sedam osoba, uključujući dvoje djece, dok su 174 osobe u 24 kabine ostale zarobljene u iznad provalije.

Ovo što se desilo Đokoviću nije viđeno više od 50 godina

Ovo što se desilo Đokoviću nije viđeno više od 50 godina

Spasilačke akcije sprovođene su tokom cijele noći i tokom dana uz korišćenje sedam helikoptera prilagođenih za noćne operacije, 87 vozila i oko 500 ljudi. Akcija spasavanja trajala je skoro 23 sata, saopštile su nadležne službe.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Naša Srpska (R)

    ''Еmisija 'Naša Srpska' donose aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.