Sirija

Džihadisti zarobili pilota oborenog aviona

  • 14.08.2019. 19:56

Džihadisti ekstremističke grupe "DŽabhat el nusra" zarobili su pilota aviona provladinih sirijskih snaga koji je oboren iznad sirijske pokrajine Idlib, saopštili su borci sirijske opozicije.

U saopštenju, koje je prenijela televizija "El Arabija" navodi se da su snage koje se bore protiv sirijskog predsjednika Bašara el Asada oborile avion i da su pilota zarobili džihadisti nakon što se uspješno katapultirao iz pogođenog aviona, koji se srušio između gradova Han Šejhun i Tamanah. 

Avion je oboren prilikom vršenja napada na položaje militanata u Han Šejhunu, prema kojem napreduju provladine snage i koji se nalazi na strateški važnom auto-putu koji povezuje gradove Hama i Alep, javio je TASS. 

Militanti grupe "DŽabhat el nusra", zajedno sa plaćenicima iz grupe "DŽaiš el iza", kontrolišu Han Šejhun. 

Grupa "Hajat tarir el šam" ranije je preuzela odgovornost za obaranje aviona, a Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da su letjelicu srušile pobunjeničke grupe.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program