Britanski premijer

Džonson: G7 se obavezuje na vakcinaciju svijeta do kraja 2022.

  • 10.06.2021. 13:36

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson najavio je danas da će se lideri Grupe sedam (G7), koji se sastaju za vikend u zalivu Karbis na jugozapadu Engleske, obavezati na vakcinaciju svijeta do kraja 2022. godine.

Džonson je rekao da "nacije svijeta" moraju da ostave po strani stav "neka komšiji crkne krava", koji je doveo do prepirki oko lijekova i načina liječenja protiv korona virusa.

On je za londonski Tajms ocijenio da je vrijeme da bogate zemlje preuzmu odgovornost i vakcinišu svijet, prenosi AP.

Najavio je i da će Velika Britanija donirati više miliona doza vakcina od viška zaliha, ali nije precizirao kada će se to dogoditi.

Džonson je naglasio i da je vlada njegove zemlje pomogla finansiranje razvoja vakcine kompanije AstraZeneca na Univerzitetu Oksford.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.