Nestao 2. oktobra

Erdogan: Predali smo snimke ubistva Kašogija

  • 10.11.2018. 13:12

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da su audio-snimci ubistva saudijskog novinara DŽamala Kašogija u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu dati SAD, NJemačkoj, Francuskoj i Velikoj Britaniji.

Prema njegovim riječima, Saudijska Arabija zna da je ubica Kašogija bio u grupi od 15 ljudi koji su u Tursku stigli dan prije ubistva. 

Turski državni tužilac Irfan Fidan prethodno je rekao da je novinar "ugušen neposredno po ulasku u konzulat i da je njegovo tijelo kasnije isječeno, što potvrđuje da je ubistvo ranije planirano". 

Kašogi je nestao 2. oktobra kada je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu radi dobijanja potrebne dokumentacije za vjenčanje. 

Poslije skoro dvije sedmice negiranja, Rijad je priznao da je Kašogi ubijen u tuči unutar konzulata. 

Prema podacima saudijskih vlasti, 18 osoba je uhapšeno zbog umiješanosti u ubistvo novinara. 

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Dosije (R)

    U novoj sezoni otvaramo slučajeve ubistva koja su potresla region, pričamo o nekažnjenim ratnim zločinima, koji čekaju pravdu, portretišemo heroje našeg i prošlog vremena, donosimo velike priče 'malih' ljudi, govorimo otvoreno o teškim temama.

  • 13:30 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    ''Kroz objektiv kamere vođeni avanturistom, putopiscem i simpatičnim pustolovom Robertom Dacešinom zavirićemo u najzabačenije dijelove svijeta.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.