Predsjednik Turske

Еrdogan prijeti: Netanijahu će platiti cijenu za postupke Izraela

  • 10.11.2023. 11:50

Predsjednik Turske Redžep Tajip Еrdogan upozorio je da će premijer Izraela Benjamin Netanijahu na kraju platiti cijenu za ono što je nazvao "izraelskim masakrima u Gazi", javila je turska novinska agencija Anadolija.

Turski lider istakao je u obraćanju novinarima u svom predsjedničkom avionu da je trenutno između 60 i 70 odsto Izraelaca protiv Netanijahua i da će se situacija samo pogoršavati za izraelskog premijera.

Еrdogan smatra da palestinskom Hamasu nije u interesu da drži civile kao taoce i da je ta grupa spremna da ih oslobodi, ali da moraju biti oslobođeni i Palestinci koji su zatvoreni u Izraelu, prenijela je "Raša tudej".

On je govorio i o Samitu Organizacije za islamsku saradnju, koji će se održati u Rijadu u nedjelju, 12. novembra, insistirajući da će odluke koje će se donijeti tokom tog samita biti "veoma veliki korak ka zaustavljanju izraelskog ugnjetavanja Palestinaca". 

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:15 Dokumentarni program

    ''Dokumentarni program

  • 13:10 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.