Federika Mogerini

Evropska unija je cilj zemalja zapadnog Balkana

  • 19.12.2018. 20:54

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini rekla je na sastanku sa liderima zemalja zapadnog Balkana da oni treba da sarađuju kao partneri radi ostvarivanja zajedničkog cilja evropskih integracija.

Ona je izjavila da je potrebno konsolidovati mir i bezbjednost i ulagati u dalju regionalnu saradnju radi dobrobiti svih naroda u regionu, saopšteno je iz pres službe EU.

U tekstu se navodi da su lideri zemalja zapadnog Balkana izrazili snažnu podršku Prespanskom sporazumu i postizanju sveobuhvatnog i pravno obavezujućeg sporazuma u kontekstu dijaloga Prištine i Beograda.

"Oni su se obavezali na dalji rad u pravcu integracije regiona u EU u duhu dobrosusjedskih odnosa i pomirenja, uzdržavajući se od poteza i izjava koje ne doprinose opštim interesima i strateškim ciljevima regiona", zaključuje se u saopštenju.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film:Ponovo kod kuće (16+)

    '' Film:Ponovo kod kuće (16+)