Filmska scena u Rusiji: Maskirani agenti guvernera izvukli iz vozila i ubacili u kombi

  • 09.07.2020. 17:17

Guverner ruske istočne regije Khabarovsk Sergej Furgal uhapšen je pod sumnjom da je kriv za organizaciju ubistava niza poduzetnika prije otprilike 15 godina.

Furgal se smatra "organizatorom pokušaja ubistava i ubistava određenog broja poslovnih ljudi" 2004. i 2005. godine, navodi se u izjavi koju je danas objavio Istražni komitet Rusije.

Četiri člana organizirane kriminalne grupe s kojima je Furgal prethodno povezan, bili su ranije osuđeni zbog svojih uloga u ubistvima počinjenim u gradu Khabarovsk i susjednoj regiji Amur.

Furgala je grupa maskiranih agenata privela ispred njegove kuće, javila je ruska državna novinska agencija TASS.

Slike s mjesta događaja prikazuju Furgala u odijelu, dok ga naoružani agenti izvlače iz crnog SUV Lexusa i ubacuju u kombi. On će biti prevezen u prijestolnicu Moskvu radi daljnjih istražnih radnji.

Pretpostavlja se da će Furgal biti i službeno optužen, a sud će odlučiti da li će ostati u pritvoru. Ukoliko tužioci dokažu da je kriv, očekuje ga doživotni zatvor.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program