Finale Lige šampiona

Francuska ministarka: Krivi navijači Liverpula, policija sprečila pogibije

  • Izvor: B92
  • 30.05.2022. 15:12

Francuska ministarka sporta Ameli Udea-Kastera izjavila je da su navijači Liverpula sa lažnim ulaznicama krivi za nerede uoči finala fudbalske Lige šampiona.

Utakmica između Liverpula i Reala kasnila je sa početkom 35 minuta, pošto je francuska policija pokušavala da zadrži navijače, koji su željeli da uđu na stadion "Francuska" bez ulaznica ili sa falsifikovanim kartama.

"Dogodilo se masovno okupljanje britanskih navijača kluba iz Liverpula, bez ulaznica ili s lažnim ulaznicama. Činjenica je da je madridski Real organizovao i nadgledao dolazak svojih navijača od aerodroma do stadiona u Parizu, dok je Liverpul uradio sve suprotno", rekla je Udea-Kastera za francuski radio RTL.

Ministarstvo sporta Francuske organizovaće u ponedjeljak sastanak sa organizatorima finala Lige šampiona, policijom i lokalnim vlastima kako bi razgovarali o propustima koji su se dogodili u subotu.

"Prioritet je da veoma precizno identifikujemo propuste kako bismo izvukli pouke da se ovakvi incidenti ne bi ponovili tokom velikih međunarodnih takmičenja kojima ćemo biti domaćini", izjavila je francuska ministarka.

Međutim, engleski mediji navode da navijači Liverpula tvrde da francuske vlasti žele da izbjegnu odgovornost za lošu organizaciju utakmice.

"Policijska akcija je spriječila pogibije", naglasila je ministsrka.

Real je pobijedio Liverpul 1:0 i po 14. put u istoriji osvojio Ligu šampiona.

  • 19:52 Bez komentara

    Kratka, dinamična i zanimljiva emisija koja okuplja i iznosi video snimke neobičnih i nesvakidašnjih prizora i događaja iz cijelog svijeta.

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Еmisija: Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.