Žerald Darmanin

"Francuska treba da se pripremi za donošenje teških odluka"

  • 27.10.2020. 10:21

Francuska treba da se pripremi za donošenje teških odluka u borbi protiv virusa korona, izjavio je francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin.

On je govorio pred sastanak kabineta na kojem će se govoriti o epidemiološkoj situaciji u Francuskoj.

"Moramo očekivati teške odluke", rekao je Darmanin za radio-stanicu "Frans inter".

Vlasti Francuske ispituju opcije za strože mjere borbe protiv virusa COVID-19, zaraze koja se i dalje širi, uprkos uvedenim mjerama koje su među najstrožim u Evropi, izjavila su tri neimenovana izvora upoznata sa stavom francuske vlade.

U većim gradovima u Francuskoj, uključujući Pariz, već je uveden policijski čas od 21 do šest časova.

Dva neimenovana izvora iz industrijskog sektora, koji su u kontaktu s Vladom Francuske, izjavila su da zvaničnici sada razmatraju opciju ranijeg početka policijskog časa, zatvaranje stanovništva u kuće tokom vikenda, osim za ključna putovanja, kao i zatvaranje radnji koje nisu od ključne važnosti.

U Francuskoj je juče registrovan još 26.771 slučaj zaraze virusom korona, a preminulo je još 257 ljudi, čime je ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih s COVID-19 u toj zemlji porastao na 35.018.

Broj pacijenata na odjeljenjima za intenzivnu njegu u francuskim bolnicama uvećan je za 186 na 2.770.

Vlada Francuske pokušava da uravnoteži borbu protiv virusa kako bi osigurala da nova ograničenja ne utiču u velikoj mjeri na ekonomiju. Međutim, stručnjak za infektivna oboljenja u Parizu Žil Pialo pozvao je na novo zatvaranje zemlje.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program