Nova uredba

Francuska zabranjuje ulaz nevakcinisanim turistima iz SAD-a

  • Izvor: Agencije
  • 10.09.2021. 17:30

Francuska je postala još jedna od evropskih zemalja koja je uklonila Sjedinjene Američke Države s popisa zemalja u koje građani mogu putovati, javlja CNN.

Uredba francuske vlade izdana danas izbacila je Sjedinjene Države i Izrael sa "zelenog" popisa zemlje, na "narančastu". Time su zabranjena putovanja u Francusku nevakcinisanim putnicima.

Ipak, nevakcinisanim putnicima iz bilo koje zemlje i dalje će biti dopušten ulazak pod uvjetom da imaju valjan razlog za putovanje, ali prije putovanja im je potreban negativan test na Covid-19 te moraju ići u karantin sedam dana po dolasku.

Francuski potez slijedi ograničenja nametnuta američkim putnicima iz nekoliko drugih evropskih destinacija. Ranije ove sedmice Španija je promijenila svoju politiku ulaska za dolaske iz SAD -a, zahtijevajući od njih da imaju certifikat koji dokazuje dvostruko vakcinisanje.

Danska i Nizozemska takođe su nedavno ažurirale svoja ograničenja, zahtijevajući dokaz o vakcinisanju za putnike iz SAD -a. Švedska je u međuvremenu zabranila sve američke dolaske bez obzira na status vakcinisanja.

Tagovi:
  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Na ivici terena (R)

    ''Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević i u novoj sezoni emisije 'Na ivici terena' upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 13:30 Еmisija: Еnergo klub (R)

    ''Gdje na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće?

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.