Florijan Filipot

Francuski političar: Strategija NATO-a može dovesti do trećeg svjetskog rata

  • Izvor: SRNA
  • 31.01.2023. 11:38

Lider francuske evroskeptične stranke Patriote Florijan Filipot upozorio je da bi strategija NATO-a u vezi sa vojnom pomoći Ukrajini mogla da dovede do trećeg svjetskog rata.

"Kina zvanično zahtijeva da SAD prekinu snabdijevanje Ukrajine oružjem! Ovo postaje veoma ozbiljno. Hoćemo li jurišati ka trećem svjetskom ratu ili ćemo prestati da kao pudlice pratimo NATO i njegovu američku ratnu strategiju?", upitao je Filipot u objavi na Twitteru.

Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Mao Ning rekla je juče da su SAD najveći inicijator ukrajinske krize i da će Vašington prestati da isporučuje oružje ukoliko mu je stvarno stalo do ukrajinskog naroda.

Zapadne zemlje pojačale su vojnu pomoć Ukrajini usljed početka ruske specijalne vojne operacije nakon što su pomoć Rusije zatražile samoproglašene republike u Donbasu.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov upozorio je da će bilo kakve pošiljke oružja na ukrajinskoj teritoriji biti "legitimna meta" za ruske snage.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.