Anketa

Grci žele prijevremene izbore

  • 13.12.2018. 16:13

Većina Grka želi prijevremene parlamentarne izbore, rezultati su ankete koju je sprovela sociološka agencija „Kapa research“, prenosi televizija TV21.

Čak 62 odsto ispitanika želi da ide na prijevremene izbore.

Prema rezultatima, 44 odsto želi održavanje parlamentarnih izbora prije maja, dok 18 odsto želi da se parlamentarni izbori održe zajedno sa lokalnim i evropskim u maju.

Najveća opoziciona stranka Nova demokratija i dalje uživa nejveće povjerenje od 25 odsto među biračima, dok je vladajuća SIRIZA na drugom mjestu sa 20,3 odsto podrške.

Na trećem mjestu je desničarska Zlatna zora, koja ima povjerenje kod 7,9 odsto ispitanika, a iza nje su ljevičarski „Pokret za promjene“ sa 6,4 odsto i Komunistička partija Grčke sa 5,6 odsto.

U istoj anketi ispitanici su odgovarali na pitanje da li podržavaju pokret „žutih prsluka“ u Francuskoj na što je pozitivno odgovorilo 47 odsto.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program