Neka će u službu ruske vojske

Groblje NATO tehnike u Donbasu

  • Izvor: SRNA
  • 29.03.2024. 12:55

Ruske snage su u proteklih nekoliko ned‌jelja uništile mnogo zapadnog oružja u Donbasu - portali navode da su pogođena i u bijegu ukrajinske vojske ostavljena vozila i tenkovi: "marderi", "abramsi" , "cezari", "M-113 bredliji"...

Neki od ovih vozila biće remontovani i nastaviće službu u ruskim oružanim snagama.

Nakon osvajanja Avdejevke Oružane snage Rusije nastavile su prodor zapadno od grada. U selu Berdiči je zatečeno pravo groblje američkih tenkova "abrams".

Rusi pred probijanjem ukrajinske odbrane na još jednoj liniji

Rusi pred probijanjem ukrajinske odbrane na još jednoj liniji

Ranije, tokom pokušaja upada Ukrajinaca na teritoriju Rusije, uništeno je 11 borbenih vozila "bredli".

Proteklog vikenda Rusi su prikazali borbeno vozilo zarobljeno kod Avdejevke. Na osnovu fotografije reklo bi se da "BVP" može biti remontovan.

Ono što je sigurno remontovano i šalje se na front u službi Oružanih snaga Rusije jeste američko oklopno vozilo "M-113", kao i turski "kirpi".

Skot Riter: Ukrajina će morati da preda Harkov, ne može da ga brani

Skot Riter: Ukrajina će morati da preda Harkov, ne može da ga brani

Od drugih zapadnih vozila treba izdvojiti "marder", borbeno vozilo njemačke proizvodnje. Jedan primjerak u solidnom stanju zaplijenili su borci 1. Slavjanske brigade. Ukrajina je primila 55 tih vozila iz Njemačke.

Što se tiče artiljerije, opet je pogođena francuska samohodna haubica "cezar". Locirana je u jednom objektu kod Časov Jara.

U Harkovskoj oblasti uništen je i "VRB-70 vampir", koji je terorisao Belgorod. U okolini Severska ruska artiljerja je granatom "krasnopolj" uništila haubicu "FN-70" nastalu u kooperaciji Britanije, Italije i Njemačke.

Ukrajini sa svih strana stiže najrazličitija tehnika za kojom, možda, i nema realnu potrebu - navodi "TV Front".

Ruska armija ove trofeje, uglavnom, tovari na voz za Moskvu, gd‌je potom postaju dio postavke "Patriot parka" kod Kubinke.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: