Еkipe na terenu

Haos u Turskoj

  • Izvor: Anadolija
  • 26.11.2023. 13:14

Obilna kiša izazvala je haos u pojedinim dijelovima Turske.

Obilna kiša sinoć je izazvala podizanje nivoa mora i poplave u Izmiru pa su ulice u distriktima Karsiyaka i Konak bile pod vodom, a nadležne službe i spasilačke ekipe intervenisale su na terenu.

Brojni poslovni i stambeni objekti u priobalju su poplavljeni, a mještani su spašavali svoja vozila tako što su ih odvozili dalje od obale.

Gradske službe su do jutarnjih sati radile na prečišćavanju kanala za povlačenje vode.

Olujni vjetar je dodatno otežao situaciju, a vatrogasni spasilački tim je čamcima evakuisao muzičare koji su svirali u jednom od poplavljenih klubova.

Gradske vlasti saopštile su da se nivo mora podigao za metar i da su sve nadležne službe na terenu kako bi pomogli unesrećenim ljudima.

Nevrijeme u Antaliji: Obalu zapljuskuju veliki talasi

Veliki talasi od nekoliko metara izazvani olujom u Antaliji oštetili su plovila i izazvali poremećaje u transportu u toj turskoj regiji. 

Vremenske prilike u regionu negativno su uticale na svakodnevni život u gradu. Usljed talasa izazvanih nevremenom, jedan čamac u Marini je potonuo, a mnogi su oštećeni.

Osim toga, talasi su stigli i do ceste, a saobraćaj na bulevaru Akdeniz se na nekim mjestima odvijao jednom trakom.

Policijske ekipe upozorile su one koji šetaju obalom da budu oprezni. 

Zbog nevremena, na plažama se može vidjeti tek poneki turist.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.