Infektolog iz Beča: Vakcina "Sputnjik V" efikasna kao "kalašnjikov"

  • 21.02.2021. 17:24

Ruska vakcina protiv kovida 19 "Sputnjik ve" pokazala je efikasnost i pouzdanost kakve se mogu porediti sa karakteristikama ruske puške "kalašnjikov", izjavio je glavni specijalista za infektivne bolesti na Medicinskom univerzitetu u Beču Florijan Talhamer.

On je u intervjuu za list "Kronen cajtung" rekao da je ruska vakcina jednostavna, pouzdana i efikasna.

"Vakcina "Sputnjik V" je kao ruska puška "kalašnjikov": jednostavna, pouzdana i efikasna. Obećavajući podaci objavljeni su u vrlo cijenjenom žurnalu. Kasno, ali bez obzira na to", istakao je Talhamer, koji je i predsjedavajući Austrijskoim društvu za infektivne bolesti i tropsku medicinu.

Iz Vlade Austrije juče je za TASS rečeno da ta zemlja razmatra prijedlog Rusije o lokalnoj proizvodnji ruske vakcine, a Ruski fond za direktna ulaganja izrazio je spremnost za proizvodnju u Austriji.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program