Ebrahim Raisi

Iranski predsjednik: Ako Trampu ne budu sudili zbog ubistva Solejmanija, osvetićemo se

  • Izvor: Telegraf
  • 03.01.2022. 16:44

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi zaprijetio je danas osvetom Americi zbog ubistva iranskog generala Kasema Solejmanija prije dvije godine, ukoliko se bivši predsjednik Donald Tramp ne pojavi na sudu.

Iran i grupe povezane sa Teheranom u Iraku su organiovale niz manifestacija u znak sjećanja na Solejmanija, nekada komandanta Kuds snaga, koja je prekomorska desna ruka Iranske Revolucionarne garde, prenio je Rojters.

Britanska novinska agencija podsjeća da je on ubijen 3. januara 2020. godine u napadu dronom koji je naredio Tramp.

- Ukoliko Tramp i Majk Pompeo ne budu procesuirani pred nezavisnim sudom za zločin protiv Solejmanija, muslimani će se osvetiti na način na koji to rade naši mučenici - kazao je Raisi u televizijskom obraćanju.

Iran je apelovao na Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija da okrivi SAD i Izrael za ubistvo, prenijeli su iranski mediji.

U danima nakon ubistva, SAD su u Ujedinjenim nacijama rekle da je Solejmani ubijen u samoodbrani i obećale da će načiniti dodatne akcije, ako bude potrebno, na Bliskom istoku da zaštite američko osoblje i interese.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.