SAD: Nastavićemo vojne operacije i nakon evakuacije

ISIL ispalio rakete na Kabul

  • Izvor: Indeks
  • 30.08.2021. 20:08

Američka protivraketna odbrana presrela je pet raketa ispaljenih na kabulski aerodrom rano jutros, rekao je američki zvaničnik, dok se SAD žuri da završi svoje povlačenje iz Avganistana kako bi okončao svoj najduži rat.

Avganistanski mediji su saopštili da je napad raketom izveden iz zadnjeg dijela automobila. Prema novinskoj agenciji Pajhwok, nekoliko raketa pogodilo je različite krajeve avganistanskog glavnog grada.

Islamska država preuzela odgovornost

Prvobitna saopštenja nisu ukazala na američke žrtve u posljednjem raketnom napadu, anonimno je za Reuters izjavio američki zvaničnik.

Odgovornost za napad je preuzela Islamska država.

"Milošću Boga Svemogućeg, vojnici kalifata gađali su međunarodnu avio luku Kabul sa šest raketa Katyusha", stoji u saopštenju Islamske države.

Talibani: Nadamo se da će napadi prestati kad ode SAD

Napadi Islamske države u Avganistanu trebali bi prestati pošto američki vojnici odu iz zemlje ili će nova vlada obuzdati tu grupu, rekao je talibanski portparol.

"Nadamo se da će Avganistanci koji su pod uticajem Islamske države odustati od svojih akcija kada se uspostavi islamska vlada bez stranih sila", rekao je glavni talibanski portparol Zabihulah Mudžahid, u intervjuu za AFP ovaj vikend.

"Ako izazovu ratno stanje i nastave svoje akcije, islamska vlada pobrinuće se za njih", upozorio je

Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.