Brazil

Istorijski talas hladnoće: Snijeg pao u 13 gradova, temperatura do minus 10

  • Izvor: Agencije
  • 29.07.2021. 13:43

Istorijski talas hladnoće prolazi kroz Brazil i već je donio snijeg u državi Rio Grande do Sul na krajnjem jugu zemlje, javio je portal "G1".

Meteorolozi prognoziraju temperaturu do minus 10 stepeni Celzijusovih, a rekordno niska temperatura očekuje se u jugoistočnim gradovima sutra i u subotu, 31. jula.




U 30 okruga u državi Santa Katarina registrovana je temperatura niža od minus sedam stepeni Celzijusovih, a vlasti Rio de Žaneira registrovale su talase visine četiri metra.

Mediji javljaju da je snijeg danas padao u najmanje 13 brazilskih gradova, uključujući Pelotas, Sao Francisko de Paula i Karlos Barbosa, a u pojedinim mjestima padao je i grad.




Narod je izašao na ulice, kako bi se grudvali i pravili Snješka Bijelića, prenio je "Sputnjik".

Očekuje se da će hladnoća uticati na usjeve kafe sljedeće godine, jer je hladan talas zahvatio "središte pojasa kafe" u Brazilu.

Tagovi:
  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:45 Noćni program

    Noćni program