Kerčki moreuz

Istraga protiv ukrajinskih mornara produžena za još tri mjeseca

  • 12.01.2019. 09:32

Preliminarna istraga o pripadnicima ukrajinske mornarice uhapšenim u Kerčkom moreuzu na osnovu optužbi za ilegalni prelazak granice Ruske Federacije produžena je do 25. maja, izjavio je izvor blizak istražiocima ruskoj novinskoj agenciji TASS.

"Istraga je produžena do 25. maja", rekao je izvor, navodeći da su, istražioci, takođe, insistirali da pritvor ukrajinskim mornarima bude produžen na tri mjeseca - do 26. aprila. 

Ruska novinska agencija TASS podsjeća da su tri broda ukrajinske mornarice 25. novembra ilegalno prešla granicu Ruske Federacije i da su pokušali da izvrše određene nezakonite radnje u teritorijalnim vodama Rusije. 

Mornari su ignorisali zahtjeve pripadnika Saveznih pograničnih snaga i Crnomorske flote da se zaustave i nastavili su sa opasnim manevrisanjem nakon čega su graničari upotrebili oružje. 

Tri ukrajinska broda zaplijenjena su u ruskim teritorijalnim vodama. 

Uhapšena su 24 ukrajinska mornara i optužena su za ilegalni prelazak granice. Ukoliko budu proglašeni krivim suočiće se sa zatvorskom do šest godina.

  • 13:15 Agrar (R)

    ''Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu, kao i mnoštvo zlata vrijednih savjeta, te priče o vrijednim poljoprivrednicima, domaćinima, i plodovima njihovog rada

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.